ГРАДСКИ ТРГ УКРАСИЛИ ОЛДТАЈМЕРИ

Културни центар, уз подршку локалне самоуправе, а у оквиру “Кикиндског лета, приредио је љубитељима раритетних четвороточкаша прави празник за очи. Градски трг украсиле су времешна 24 возила која су учестовала у 1.200 километара дугом релију кроз Србију и Румунију. Марко Марковљев, организатор програма КЦК, објаснио је да изложба представља резултат сарадње са Удружењем грађана “Покретач” и Савезом старовременских возила, остварене пре годину дана. Далибор Ружић, председник Савеза за историјска возила Србије, похвалио се да су успели да укључе хрватски, словеначки и српски:

– Сва три савеза су чланови светске организације ФИВА, која се залаже за то да се возила возе, да не стоје у гаражама, јер то чува возила од заборава. Публика у Кикинди нас је јако лепо примила. Одушевљени су, а могли су да виде нека од најскупљих и врло ретких возила- навео је Ружић. Заменица градоначелника, Босиљка Срдић, изразила је задовољство што је управо Кикинда домаћин атрактивне изложбе:

– Број учесника и посетилаца је прави показатељ да је ово један леп, занимљив и интересантан догађај. Истакла бих да нас Културни центар, у последњем периоду, често изненади атрактивним програмима и догађајима. Морам да приметим и похвалим да се осети нова енергија у функционисању Културног центра у последње време – рекла је заменица градоначелника.

Извор: Град Кикинда