ГРАДСКО ВАТРОГАСНО ТАКМИЧЕЊЕ У ИЂОШУ

На стадиону Фудбалског клуба „Борац“ у Иђошу организовано Градско ватрогасно такмичење, које је ове године окупило око 270 учесника. Свих девет добровољних ватрогасних друштава са територије Кикинде надметало се у различитим дисциплинама, које су подразумевале савладавање полигона и коришћење ватрогасне опреме. Учесници су били подељени у неколико узрасних категорија, а учествовало је укупно 27 екипа, три више него прошле године. Такмичење је отворио Небојша Јованов, члан Градског већа задужен за комуналну инфраструкруру и ванредне ситуације.

“Град Кикинда увек ће подржавати добровољна ватрогасна друштва, као изузетно важног партнера. Радује нас што је међу 270 учесника 150 деце, што је показатељ да добровољна ватрогаства имају будућност. Град Кикинда ће и даље бити поуздан партнер ватрогасним друштвима, а у наредном периоду ћемо се, осим редовног финансирања трудити да пронађемо и додатна средства како би она још боље функционисала“, рекао је Јованов.

Такмичење је организовао Градски ватрогасни савез Кикинде, а иђошко Добровољно ватрогасно друштво било је домаћин:

“Такмичење је окупило 270 учесника, што је највећи број досад, када су у питању градска ватроасна такмичења. Највише учесника имамо из Мокрина, Сајана и Иђоша“, подсетио је Жељко Пеин, командант Градског ватрогасног савеза Кикинда.

Извор: Град Кикинда