ГРАДУ СОМБОРУ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ПРОЈЕКАТ „МЛАД СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ПОСАО ПОКРЕНИ“

Јуче  је у Палати Србије у Београду, Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, потписао са представницима 22 града и општина уговоре по конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. Испред града Сомбора уговор за пројекат „Млад се промени за посао покрени 4.0“  потписао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

На јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике  на локалном нивоу, у оквиру дела Б конкурса, Граду Сомбору одобрен је пројекат за реализацију активности за развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу. „Млад се промени за посао покрени 4.0“

Министарство омладине и спорта у оквиру дела Б конкурса одобрило је 6 пројеката а сомборски пројекат оцењен је са највише бодова и за исти је одобрен износ од 2.196.000,00 динара. Рок за реализацију активности је 31. јануар 2019 године

У сарадњи са Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским бумом и Школом за основно образовање одраслих до јануара 2019 године, млади ће имати прилику да буду учесници низа активности као што су обуке за дефицитарна занимања, тренинг за јачање компетенција за радни ангажман у организацијама цивилног друштва, обука за покретање сопственог бизниса, обука за писање пројеката финансираних из средстава ЕУ и других међународних фондова. Као и до сада, млади ће кроз активности Каријерног инфо кутка имати подршку омладинских радника који ће им пружити подршку при писању радне биографије, пропратног мотивационог писма као и током активног тражења посла.

Све активности реализоваће Канцеларија за младе Града Сомбора са партнерима Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским бумом и Школом за основно образовање одраслих.

Извор: Град Сомбор