ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ ЗА ДВА ПРОЈЕКТА 18,7 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ПРОГРАМ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ ЗА ДВА ПРОЈЕКТА 18,7 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ПРОГРАМ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић јуче је, у присуству државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Зорана Касаловића, потписао уговор о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе, на основу ког је Граду Зрењанину опредељено 18.680.000,00 динара за реализацију два пројекта – “Уређење простора “Нове пијаце“ у Зрењанину – фаза 2” и “Превентивно деловање на смањењу ризика од климатских промена, као и елементарних и других непогода”. 

Потписивање уговора уприличено је у Зрењанину, а уз градоначелника Јањића, уговоре о додели средстава потписали су и челници града Кикинде и општина Жабаљ, Житиште и Пландиште. Присуствовали су и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац. Заједничка свечаност је требало да буде одржана у Београду, слично као претходне године, али је због увођења ванредног стања у држави и ограничења одржавања скупова, одлучено да се организују потписивања на територијама округа. 

Државни секретар Касаловић казао је да су се у министарству одлучили на тај корак, како би сачували грађанке и грађане, али и оперативно потписали уговоре, како би се стекли услови да већ у току марта средства буду доступна локалним самоуправама и била омогућена што ефикаснија реализација њихових пројеката.
“Имали смо четири циља конкурса као и прошле године, први је у вези са комуналном инфраструктуром, други циљ се тиче увођења е-управе, трећи је у вези са организацијом културних, спортских и туристичких манифестација, а четврти циљ обухвата пројекте који се базирају на превентивном деловању од природних непогода. Определили смо ове године  и одређена средства да наградимо поједине локалне самоуправе са најбољим примерима добре праксе у области управе”, објаснио је Зоран Касаловић

Град Зрењанин је овога пута остварио средства по два наведена циља, што је омогућено и правилима конкурса. Пројекат “Уређење простора “Нове пијаце“ у Зрењанину – фаза 2” финансира се у износу од 14 милиона динара и представља наставак започетих инфраструктурних радова и привођења намени новог платоа централне градске пијаце, док је 4.680.000 динара опредељено за пројекат у оквиру четвртог циља конкурса – “Превентивно деловање на смањењу ризика од климатских промена, као и елементарних и других непогода”.  

Одлуком о расподели средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе за 2020. годину подржано је укупно 74 пројекта, који ће, у потпуности или делимично, бити финансирани из Буџетског фонда за локалне самоуправе који износи 520.000.000 динара, што је за 30.644.000 динара више него претходне године. 

Извор: Град Зрењанин

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: