„ГУСЛЕ“ ДАРОВАЛЕ СУГРАЂАНИМА КОНЦЕРТ БОЖИЋНИХ ПЕСАМА

У организацији Академског друштва за неговање музике “Гусле“, у Храму Светих Козме и Дамјана у Кикинди, одржан је концерт божићних песама. У свечаном програму учествовали су чланови Женске и Мушке певачке групе, као и хор “Корнелије Станковић“. Концерту је присуствовала Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Кикиндски Храм Светих Козме и Дамјана је од великог верског и културног значаја за наш народ, па је концерт који је одржан у овом храму, пред наступајуће празнике, организован достојанствено како бисмо на прави начин прославили Божић, негујући нашу традицију и културу. Квалитет извођача наших ‘Гусала’ одавно је препознат, тако да су нам захваљујући овом концерту направили прави увод пред наступајуће празнике“, рекла је Валентина Мицковски.

На музичком фестивалу у Пољској, чланови “Гусала“ су протекле године освојили прву награду управо са репертоаром којим су наступили на концерту у Храму Светих Козме и Дамјана:

“Храм и јесте место где би наше песме требало да се чују. Ово је поклон нашим суграђанима, којим су се представили чланови Мушке и Женске певачке групе и хора ‘Корнелије Станковић’. На репертоару су биле коледарске и божићне песме нашег народа, док смо програм обогатили и са неколико духовних композиција“, додао је Игор Попов, уметнички руководилац у АДЗНМ “Гусле“.

Извор: Град Кикинда