„ХАЈДУЦИ“ ОДЛИЧНИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У БЕОГРАДУ

Чланови Карате клуба „Хајдук“ остварили су сјајне резултате на престижном међународном турниру „Нипон топ тен“ који је одржан у Београду, а на којем је учествовало више од 600 такмичара из 60 клубова из пет земаља. Међу њима су била 24 такмичара и чак 8 екипа Хајдука који су остварили изванредне резултате како у екипној, тако и у појединачној конкуренцији.. Златним медаљама окитили су се млађа сениорка Наталија Сератлић у категорији до 55 килограма, нада Матеа Калмар у категорији преко 54 килограма, пионир Стефан Карапанџа у категорији до 45 килограма, пионирке Лана Љубенковић у категорији до 36 и Миа Војчена у категорији до 37 килограма, као и екипа јуниорки. На турниру се посебно истакла Наталија Сератлић која је наступила у три категорије, две појединачне и једној екипној и освојила две златне медаље и једну сребрну, због чега је проглашена за најуспешнијег такмичара на турниру, па јој је посебан поклон уручила организатор турнира наша прослављена каратисткиња Тања Петровић.

Према речима тренера у Карате клубу „Хајдук“ Николе Гребера у клубу су веома задовољни приказаном формом и оствареним резултатима на одржаном турниру, а за протеклу сезону и целу 2019. годину кажу да је једна од најуспешнијих у 42 године дугој клупској историји.

Такође, у Карате клуб „Хајдук“ је стигло још једно признање. Наиме, чак три чланице овог клуба су позване у национални карате камп Репрезентације Србије на Тари, а који је део припремног циклуса за предстојећи Европски шампионат за кадете, јуниоре и млађе сениоре, који ће у фебруару бити одржан у Будимпешти. У националном кампу репрезентације ће од 21. до 27. децембра боравити Наталија Сератлић, Марко Међедовић и Александра Ђикић.

Извор: Општина Кула