ХИДРАУЛИЧНА ПРЕСА И НЕПРИЈАВЉЕНЕ ТОРБЕ СА ГАРДЕРОБОМ И КОЗМЕТИКОМ

Током ускршњег викенда, 7. априла 2018. године, цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Бачки Брег у близини Сомбора, приликом уласка у земљу, имали пуне руке посла.

Најпре се догодило нешто несвакидашње када је комби швајцарских регистарских ознака који је возио 32-годишњи српски држављанин пројурио поред царинских службеника без заустављања.

Возач је прошао контролу пасоша, а затим дао гас ка насељеном месту, покушавши да избегне царинску контролу, али су га цариници уз помоћ граничне полиције вратили на прелаз.

Према његовим речима, пројурио је поред царинских службеника, пошто се његовом сапутнику журило да стигне у Косовску Митровицу.

Као што се и сумњало, приликом прегледа товарног дела откривено је да возач нешто крије. Ради се, наиме, о хидрауличној преси произвођача „Уникрафт“, чија је вредност већа од 1.500 евра.

Тога дана заплењена је и већа количина непријављене гардеробе коју је возач комбија са приколицом новосадских регистарских ознака превозио из Немачке ка Вршцу. На питање да ли има нешто да пријави за контролу, рекао је да има само половни телевизор.

Међутим, приликом прегледа приколице у у њој је пронађена већа количина гардеробе која се налазила у две торбе.

Реч је, наиме, о приближно 400 артикала мушке, женске и дечије гардеробе, од чега је највише било мајица – скоро 250. У торбама је још пронађен и мушки и женски доњи веш, мушке бермуде, кошуље и дуксеви, дечије панталоне и капе, као и  друга роба.

На питање цариника зашто гардеробу није пријавио, возач је одговорио да није знао шта је у торбама, јер их је преузео као пошиљку.

Још један прекршај, у коме је овог пута учествовала жена, путница аутобуса, откривен је дан пре Ускрса на том граничном прелазу.

Сви путници аутобуса кладовачких регистарских ознака који је саобраћао на релацији Данска – Кладово су на питање цариника да ли имају нешто да пријаве одговорили одрично.

Међутим, током прегледа аутобуса цариници су пронашли две торбе пуне козметике и шминке које путница чије су власништво није пријавила.

Ради се о готово 150 крема „нивеа и „лореал“, сапуна „палмолив“, маскара „лореал“ и „мејбелин“, као и дезодоранса „глорија вандербилт“.

Извор: Управа царина Републике Србије