ХИГИЈЕНСКИ ПАКЕТИ ЗА 125 ПРИНОВА

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић посетио је 13. јануара породицу Ранковић из Сремских Михаљеваца и том приликом је у име пећиначке локалне самоуправе уручио поклон у виду хигијенског пакета за десетомесечног Рељу.

Поред једнократног новчаног додатка у износу од 40 хиљада динара, општина Пећинци обезбедила је на поклон и хигијенске пакете за породице са приновама, а према речима председника Ђокића ово је само једна од мера којима локална самоуправа настоји да стимулише повећање наталитета.

“Хигијенски пакети представљају један мали знак пажње младим брачним паровима. Желимо пре свега да им на тај начин поручимо да Општина Пећинци мисли на њих и да је увек уз њих, а мени је изузетно драго да сам у прилици да обиђем породице које су добиле принове прошле године и да лично упознам наше најмлађе становнике” – рекао је председник Ђокић.

Десетомесечни Реља је првенац Марије и Александра Ранковића, којима је ово већ трећа помоћ од Општине од како су се венчали.

“Иако су хигијенски пакетићи, како је рекао и председник Ђокић, знак пажње, ја бих додао значајне пажње наше Општине. Прво смо добили 50 хиљада динара као млади брачни пар, да би затим наш Реља добио 40 хиљада, а сада и овај хигијенски пакетић који у себи садржи основне ствари за бебу. Оваква пажња је за сваку похвалу, а нама као становницима наше општине изузетно значи, поготово јер нам је председник лично уручио” – рекао је тата Александар.

Хигијенске пакете на кућну адресу ће добити 125 породице са територије пећиначке општине, које су пријавиле новорођенче у периоду од 1. јануара до 31. децембра прошле године.

Извор: Општина Пећинци