ХИТНО РЕШИТИ ПРОБЛЕМ НЕДОСТАТКА ГРОБНИХ МЕСТА СА СРЕМСКЕ СТРАНЕ НОВОГ САДА

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад још једном апелује на градску власт у Новом Саду да хитно приступи решавању горућег проблема недостатка гробних места са сремске стране града и коначно поступи по угледу на донету документацију која се односи на регулацију овог простора и изградњу и уређење централног гробља на Алибеговцу.

„Централни гробни комплекс на потезу Алебеговца задовољио би потребе сахрањивања са комплетне сремске стране, а у првом реду за два највећа насеља, Сремску Каменицу и Петроварадин. Вама је познато да у Сремској Каменици уназад неколико година практично нема простора да се људи сахрањују и они прибегавају алтернативним решењима, одлазе на гробље на Транџаменту које се исто пуни, где су капацитети прилично мали или су принуђени да се сахрањују на Новом градском гробљу“ – сматра Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Српска радикална странка подржала је предлог уређења централног градског гробља, јер сматрамо да се ради о теми од великог значаја, а уређење ових просторних целина на сремској страни јесте кључно питање које већ дуже време заокупља пажњу грађана.

„Пројектанти градског гробља почетком 70-тих година вероватно нису ни слутили да ће његови просторни капацитети бити толико проширени, да смо дошли у ситуацију да се оно данас спаја и са насељем Сајлово и са насељем Ветерник, и стога је адекватна планска документација, када је ова проблематика у питању императив у раду градских служби које се баве овом тематиком. По угледу на ту документацију тражимо да се хитно почне са изградњом централног гробља и са сремске стране града и реши овај проблем који погађа све становнике Новог Сада преко Дунава„ – закључила је Недељковић.