ХОР И ОРКЕСТАР “АТТЕНДИТЕ” ОТВОРИЛИ МУЗИЧКИ ПРОГРАМ “ДАНА ЛУДАЈЕ”

Музички програм 34. “Дана лудаје” отворио је гала концер хора и оркестра Културног центра “Аттендите”. Публика је овацијама испратила њихов, за ову прилику, специјално припремљен наступ. То је потврдила и проф. др Биљана Јеремић, вођа хора “Аттендите:

-Певали смо на чак десет језика. Репертоаром су биле обухваћена популарне филмске композије и духовне црначке нумере. Извели смо “Салаш у малом риту”, “Земљо моја”, али и блок народних песама. Било је ту још пуно композија које су одушевиле публику. Сјајни су били и наши солисти: Марко Олбина, Дуња Гашић, Мила Јанковић, Лукијан Шевић, Ања Попадић и Јасна Грбић. Све честитке и колеги Алберту Нађу, шефу оркестра – рекла је проф. др Биљана Јеремић. Марко Марковљев, организатор програма КЦК, задовољно је констатовао да су хор и оркестар „Аттендите” урадили пуно тога за релативно кратко време. Осврнуо се и на овај концерт:

-Публици смо подарили нешто потпуно другачије од оног што је навикла на овој манифестацији годинама уназад. Потрудићемо се да наши наступи постану традиционални. Сматрамо да овакав концерт доприноси развоју “Дана лудаје” у неком културолошком смислу- оценио је Марковљев.

Извор: Град Кикинда