ХОРСЛЕНД ОВОГ ВИКЕНДА ДОМАЋИН НАЈБОЉИМ СРПСКИМ ПРЕПОНАШИМА

У Коњичком центру Хорсленд (Horseland) у Дечу, 9. и 10. јула, биће одржано 3. и 4. коло Српске препонске лиге. Програмом је предвиђено 10 утакмица различитих висина и тежина паркура, а очекује се учешће преко 50 регистрованих коња и јахача из целе Србије.

Након прва два кола, одржана 18. и 19. јуна, у недељу ће бити проглашени најуспешнији јахачи и коњи Српске препонске лиге у категоријама деце, јуниора и сениора, који ће се овог викеда такмичити у висинама од 60 до 125 цм и припремати се за Првенство Републике Србије у прескакању препона, које ће бити одржано од 5. до 7. августа, такође у Коњичком центру Хорсленд.

Целодневни програм оба такмичарска дана почиње у 10.00 часова, а улаз за посетиоце је слободан, што представља одличну прилику за становнике пећиначке и суседних општина да се ближе упознају са препонским јахањем – спектакуларном комбинацијом храбрости, управљања и техничких могућности, које је једна од три олимпијске дисциплине коњичког спорта, а у програм олимпијских игара уврштено је први пут давне 1900. године.

Фото: @balkan_equestrian_photography

Извор: Општина Пећинци