ХРИСТОС ВАСКРСЕ, СВЕЧАНО У КИКИНДИ И МОКРИНУ

Хришћански верници који поштују Јулијански календар, данас славе Васкрс. у обележавање највећег хришћанског празника укључила се и локална самоуправа. То су учинили и волонтери Канцеларије за младе и чланови Дечијег позоришта “Лане”. На платоу испред православног храма Светог Николе, а доцније и у Мокрину, домаћину 29. “Туцанијаде”, они су поделили 400 фарбаних јаја које су припремиле чланице градског Удружења жена . Након свечане Васкршње литургије, верницима је највећи хришћански празник честитао јереј Никола Мишковић, старешина храма Светог Николе:

– Проведите Васкрс у миру и здрављу , у кругу најмилијих. Наш храм је испунио велик број верника, а ми смо их даровали фарбаним јајима. Подели смо око 400 јаја. Свим суграђанима честитам празник традиционалним поздравом: “Христос васкрсе, Ваистину васкрсе- рекао је јереј Мишковић. У име локалне самоуправе, али и у своје лично име, Васкрс је суграђанима честитала и Босиљка Срдић, заменица градоначелника:

– У име Градске управе, грађанима који данас прослављају највећи хришћански празник желим мир, благостање, љубав и здравље. Данас је најзначајнији дан у хришћанству. Проведите Васкрс са вашим најмилијима и нека вам управо они буду ослонац у свему што будете радили. Христос васкрсе- поручила је она. Свечано је било данас било у многих православних храмовима и домовима, а нарочито на Варошком тргу у Мокрину. Душан Проданов из Мокрина, постао је нови светски првак у туцању фарбаним кокошијим јајима. Њему је то трећа титула, док је јуниорској конкуренцији трујумфовала његова земљакиња Драгана Божин.

Извор: Град Кикинда