ХРОМАТСКИ ДИЈАЛОЗИ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И РУМУНИЈЕ- У ВРШАЧКОМ ДОМУ ВОЈСКЕ

Изложба уметничких слика „Хроматски дијалози између Србије и Румуније”, коју су заједничким снагама организовали нон-профит удружење ликовних уметника „Презент“ из Темишвара, часопис за књижевност, уметност и прекограничну културу „Лумина“ и новинско издавачка установа „Либертатеа“ из Панчева свечано је отворена у петак, 22 октобра, у галерији Дома војске.

На изложби, 33 изванредна ликовна уметника, двадесет шесторо из Румуније и седморо из Србије, представили су 62 уметничка рада различитих техника и тематика. Догађај је својом музиком оплеменила млада уметница Марина Сантрач.

У име организатора присутнима се обратила Мариоара Сфера, в.д. уредница часописа „Лумина“. Она је уз речи добродошлице, говорила о сарадњи са удружењем из Румуније и истакла важност овог догађаја, који има за циљ креирање и неговање моста сарадње између уметника из Србије и Румуније. Домаћин изложбе је Културни центар Вршац, поставка ће моћи да се погледа до 12. новембра.

Присутнима су се обратили Даниел Бала, конзул Републике Румуније у Вршцу, Мирослав Лепир, члан Градског већа задужен за образовање, Давор Стојковић, директор Културног центра, Мариана Стратулат, директорка НИУ „Либертатеа”, Валентин Мик, уредник недељника „Либертатеа” и Стела Гуциу, председница Удружења „Презент” из Темишвара, којој је припала част да прогласи изложбу отвореном.

Извор: Град Вршац