ХУМАНИ УМЕТНИЦИ ЗА ЧИГРУ

У дворишту Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама у Кикинди, организована је шеста хуманитарна ликовна колонија под називом “Хумани уметници за Чигру“. Тако је и ове године на колонији учествовало петнаестак уметника из Сомбора, Нових Козараца и Кикинде. Рамона Тот, чланица Градског већа задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици, истакла је да ће Град Кикинда увек подржати овакве манифестације са намером да постану лепа традиција у нашем граду.

“Град Кикинда је и ове године пружио финансијску подршку овом Друштву преко Конкурса за удружења од посебног значаја. Ми смо веома поносни на ово удружење које по шести пут организује хуманитарну манифестацију и тако показује велику одговорност према маргинализованим групама у нашем друштву. Новац им је додељен за адаптацију просторија, као и за саму организацију ликовне колоније“.

Друштво има четрдесетак чланова, а прикупљени новац са колоније биће искоришћен за адаптацију простора, као и путовања на екскурзије:

“У госте су нам поново дошли ликовни уметници из Сомбора, Кикинде и Нових Козараца, а оно што је такође лепо јесте што има доста младих учесника, који су се сами пријавили како би присуствовали на нашој колонији. Изложили смо све слике које могу да се погледају, позвали госте, тако да ће се новац од продаје слика искористити за наше екскурзије, односно за уређење простора“, истакла је Загорка Новаков, председница Друштва.

Извор: Град Кикинда