ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЦЕНТРА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ КИКИНДА

Центар за пружање услуга социјалне заштите Кикинда организовао је хуманитарну продају собног биља, како би се прикупила средства за њиховог корисника, десетогодишњег дечака Југа Радисављевића, којем је неопходна операција да би избегао употребу инвалидских колица. Југ Радисављевић рођен је 2011. године, а у првим месецима живота дијагностификована му је церебрална парализа. Због регресије болести, ход који и није био самосталан већ уз нечију помоћ, у последњих годину дана дошло је до потпуне немогућности хода као последица неправилно формираних стопала, скраћења тетива, померања зглобова, због чега му је неопходна хитна операција и рехабилитација. Средства су му потребна за операцију, физикалне терапије и неурорехабилитацију роботиком. Хуманитарну акцију обишла је и чланица Градског већа задужена за културу и образовање, Валентина Мицковски.

“Без обзира на тешку ситуацију и околности у којима се налазимо, морамо и даље неговати хуманост. Није тешко бити хуман, помоћи некоме и делити љубав са другима, а за то су прави и добар пример корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите у нашем граду, који су организовали ову акцију“, рекла је Мицковски.

Уколико желите, Југу можете помоћи слањем смс поруке садржине: 343 на број 3030. Цена је 200 динара, ПДВ се не наплаћује. Овом хуманитарном акцијом Центар се прикључио обележавању два важна датума: Светског дана церебралне парализе и Светског дана менталног здравља:

“Продајемо собно биље које смо узгајили у нашој установи и сав приход биће упућен за Југову операцију, која кошта 74 000 евра“, напоменула је Цецилија Шајбер, директорица Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда.

Извор: Град Кикинда