ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА „ОГЛЕДАЛО ДУШЕ“ У ЛИКОВНОЈ ГАЛЕРИЈИ КЦ КУЛА

Ликовна изложба „Огледало душе“ и ове године традиционално је одржана у Ликовној галерији Културног центра Кула. Организатор изложбе је Удружење оболелих од мултипле склерозе “Западна Бачка” из Сомбора, у сарадњи са Ликовном галеријом Културног центра Кула.

Председник општине Кула захвалио се у своје име и у име општине Кула.

“Општина Кула се трудила да буде добар партнер и драго ми је да чујем да је то са ваше стране овако препознато, и то ће бити и у наредном периоду”, истакао је Миљанић.

Поред  Дамјана Миљанића, председника општине Кула присутнима се обратила и Јулијана Станисављевић, представница Министарства за рад, борачка и социјална питања- сектор за заштиту особа са инвалидитетом, као и Живко Радмило, председник Удружења “Западна Бачка“.

Јулијана Станисављевић се захвалила на позиву и рекла да Министарство подржава овакве догађаје и манифестације и истакла да је циљ Министарства да споји локалну самоуправу са локалним удружењем.

Посебно је истакла да је мултипла склероза специфична врста болести и због тога се захвалила на разумевању.

Изложба је хуманитарно–продајног карактера и биће отворена до краја овог месеца.

Због тренутне епидемиолошке ситуације изложба је организована у складу са мерама које је прописала Влада Републике Србије и Кризни штаб.

Извор: Општина Кула