ХУМАНИТАРНИ НОВОГОДИШЊИ КОКТЕЛ ГРАДА ВРШЦА

Јуче је у Свечаној сали Градског музеја у Вршцу, одржан традиционални Новогодишњи коктел Града на којем су поред домаћина присуствовали и вршачки привредници, као и директори градских институција. Овогодишњи коктел, био је ипак другачији него претходних година јер је имао и хуманитарни карактер. Како је овај део године период даривања, а Град Вршац већ је обезбедио новогодишње пакетиће за све вршачке малишане, покренута је акција даривања и деци којој можда нема ко да купи поклон. На величанственој јелки налазиле су се коверте са писмима Деда Мразу, која су написала деца из Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“ из Беле Цркве. Више од 60 вршачких привредника који су се одазвали овој племенитој акцији узело је коверат са јелке и они ће у складу са жељом, исказаном у писму, обрадовати децу. Пакетићи ће деци из Беле Цркве бити уручени 04. Јануара у Градском музеју, када ће за њих бити организована и дечја новогодишња представа, као и обилазак града.

„Како је крај године обично време када сабирамо резултате, могу са поносом рећи да су и годину на измаку обележиле значајне инвестиције. Улагањем у инфраструктуру реализовали смо неколико важних пројеката и на тај начин створили могућност за унапређење привредног амбијента. Улагали смо и у здравство, образовање, културу, спорт… Ни један сегмент друштва није изостављен. Водили смо социјално одговорну политику, посвећујући посебну пажњу породици и деци. Подигли смо еколошке стандарде до ниво да смо један од најбољих примера у Србији.

Вођени пре свега потребама грађана, али и даљег развоја нашег града и у наредној 2023.години планирали смо још значајнија улагања у свим областима. Како у граду, тако и у нашим селима Јер су нам једнако важни услови живота свих суграђана.

Привредницима ћемо бити поуздан партнер у свим пројектима ширења производних и других активности, како бисмо заједно наставили да развијамо наш Вршац. Такође, захваљујем се на великој подршци коју смо имали од Владе а републике Србије, Аутономне покрајине Војводине и Председника републике Александра Вучића. Желела бих да се захвалим и нашим привредницима што су се данас одазвали хуманитарној акцији у којој ће испунити новогодишње жеље деци из дома за незбринуту децу. Ми смо као Град Вршац обезбедили новогодишње пакетиће за све вршачке малишане, а вама хвала што ћете испунити специјалне жеље деци из дома Вера Радивојевић у Белој Цркви“ истакла је у свом обраћању гостима коктела, градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Извор: Град Вршац