ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР „ДР ЖАРКО МИЛАДИНОВИЋ“ – ДАНАС НА ПРОГРАМУ ЧТВРТФИНАЛНИ И ПОЛУФИНАЛНИ МЕЧЕВИ

У Руми је јуче почео тродневни Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Др Жарко Миладиновић“. Турнир се трећу годину заредом одржава у оквиру манифестације „Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове“, а у Спортском центру „Рума“ овог пута снаге одмерава 15 екипа.

Турнир је свечано отворен химном „Боже правде“, коју је отпевала Наталија Ђукановић, после чега су играни мечеви осмине финала.

Као и претходних година спортски резултати су у другом плану, а свим учесницима је првенствено на уму неговање духа заједништва, бриге о ближњима и заједници, истиче архијерејски намесник румски Сретен Лазаревић.

„Ове године имамо нешто другачији хуманитарни карактер турнира. Прикупљена средства ћемо проследити предшколској установи „Полетарац“, али не зато што је она у лошем стању, напротив, она је за пример многима у Србији. Једноставно хоћемо да дамо подршку одлуци Руме да вртић буде бесплатан за сву децу. Дакле, желимо као шира заједница да се укључимо и подржимо ту мудру одлуку, поготово у време када постоје велики проблеми са наталитетом. Прикупљена средства су намењена у сврху још бољег и квалитетнијег садржаја у предшколској установи. Тиме показујемо и однос према нашим наследницима и указујемо част нашим прецима који су били дивни и у примеру и у делу“, рекао је Лазаревић.

Извор : Општина Рума