HUMANOST NA DELU

Ekološko udruženje „Bagrem Beli“, u saradnji sa mesnom organizacijom invalida rada Gospođinci, uspešno je privelo još jednu od svojih akcija.

Pokrenuli su akciju prikupljanja zimske odeće i obuće za decu, koja nisu u mogućnosti da istu priušte sebi u nastupajućim zimskim danima.

Akcija, bez obzira što je imala ograničen rok trajanja od desetak dana, više nego uspešno je realizovana, sudeći po prikupljenoj odeći i obući.

Gospođinčani, su kao i uvek do sada prihvatili poziv za akciju koji je obljavljen u grupi „Volim Gospođince“.

Odeća i obuća je sortirana po vrsti i uzrastu dece, konstatovano je da je sva čista i uredna, popakovana i raznešena na određene adrese.

U ime ekološkog udruženja izjavu o akciji je dala Ivana Spasić: Ova akcija pokrenuta je sa ciljem pomoći deci, i njihovim porodicama da što rasterećeniji uđu u nastupajuću zimu.

Odziv na akciju je bio veoma dobar, Gospođinčani su još jednom pokazalu da su uvek spremni da pomognu.Članovi udruženja će odneti na adrese desetak porodica, u našem selu odeću i obuću.Radi poštovanja privatnosti, i dostojanstva tih ljudi nećemo ih pominjati imenom i prezimenom.U svemu tome najvažnije da će mo mnogima danas izmamiti osmeh na licu i da će dosta mališana otići srećni na spavanje.Ponosni smo na ovu akciju“.

Ekološko udruženje već godinama aktivno deluje u ovoj sredini, a šire su poznati po svom „Sajmu hortikulture, etno detalja i kućne radinosti“.

Ova manifestacija uspešno se održava svake godine, u prvoj polovini aprila meseca.

Da bi nekoga učinili srećnim potrebno je zaista jako malo, u svima nama je ostalo još uvek osećanja i ljubavi prema bližnjem svom.Ovakve i slične akcije pokreću ono najlepše što imamo u nama i čine nas srećnim.

Za vojvodjanske.rs : M. Ž.