I PESMOM ZA KOSOVO I METOHIJU

12. maja u Kombank dvorani u Beogradu odrzan je humanitarni koncert „ I pesmom za Kosovo i Metohiju“ sa blagoslovom njegovog preosvestenstva vladike Rasko-Prizrenskog Teodosija u organizaciji Doma kulture u Gracanici i Udruzenja estradnih umetnika Kosova i Metohije.

Na tadovoljstvo publike, ucesnici ovog plemenitog dogadjaja, su pesmom igrom i recju podsetili na naše Kosovsko-Metohijske korene i teznju da se ocuva nasa tradicija na Kosovu i Metihiji  kao i da se pomogne opstanak naseg naroda na svojim vekovnim ognjistima.

Vece su svojim nastupima ucinili nezaboravnim istaknuti umetnici Danka Stoiljković , Miroslav Ilić , Vera Stolic , Slavko Stefanovići drugi. Domacin veceri je bio Momcilo Trajković koji je otpevao pesme Prizren grade i Lepa Mara tekstopisca profesora dr.Branislava Milosevica koji je pisao tekstove za istaknute umetnike Merimu Njegomir , Nedeljka Bilkica , Harisa Dzinovica i druge. Deo njegove pesme „Prizren grade“ je govorila mlada umetnica Marija Jaksic ,clan dramske grupe glumca Nenada Nenadovica i pridruzeni član Decije dramske grupe radio Beograda, koja je unuka pesnika i  profesora dr Branislava Milosevica.

Gosti na koncertu su bili i reditalj Zdravko Šotra, reditelj Radoslav Zelenović, pesnikinja Lela Markovic,ciju je novu pesmu “Ako odem do Prizrena” otpevao Momcilo Trajkovic, i pesnik Ratko Popović.

Svi oni su na svoj način doprineli da se ovaj humanitarni koncert odrzi i prikupe sredstva za narodne kuhinje na Kosovu i Metihiji.