И У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДА У ДОРОСЛОВУ ОДВИЈАЈУ СЕ ПО ПЛАНУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и члан Градског већа за комуналну област и инвестиције Мирослав Ковачић обишли су јуче радове на изградњи водоводне мреже у насељеном месту Дорослово.

Изградња водоводне мреже настављена је и у условима ванредног стања, а радници свакодневно интезивно раде како би мештани у што краћем року добили исправну пијаћу воду.

„Захваљујући инвестицијама у претходном периоду, изграђен је доводник воде до насељеног места Дорослово, а у току је комплетна реконструкција водоводне мреже. Када се сви ови радови заврше, ово насељено место решиће један од највећих комуналних проблема које има. Укупна вредност ових радова износи око 160 милиона динара и они су финансирани како средствима Града Сомбора, тако и Управе за капитална улагања“ истакла је овом приликом градоначелница Голубовић.

Члан Градског већа за комуналне делатности и инвестиције, Мирослав Ковачић, изјавио је да ће бити урађено око 20 км водоводне мреже и преко 6 км прикључака.

„У циљу решавања проблема водоснабдевања и довођења пијаће воде у сва насељена места на територији Града Сомбора, решава се и проблем насељеног места Дорослово. У складу са тим, урађен је доводник воде од Сомбора, преко Лугова, до Стапара, и од Стапара до Дорослова. У оквиру ових радова на постављању водоводне мреже, урадиће се преко 20 км водоводоне мреже и преко 6 км прикључака, од главног вода до сваког домаћинства“, каже Ковачић.

Према речима руководиоца на радовима, Душана Ђиласа, што се тиче самих радова, све се одвија по плану, а једино што их у реализацији успорава је скраћено радно време, условљено забраном кретања услед ванредног стања. „Материјал је на градилишту, немамо застоја што се тога тиче. На четири места копамо, четири улице смо почели, само што радимо мало скраћено због ванредног стања.“

Извор: Град Сомбор