ИЂОШАНИ ЗАДОВОЉНИ, ОТКЛОЊЕНА ВЕЋИНА КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА

Да одржавање седница Градског већа у сеоским срединама даје опипљиве резултате потврђено је и у случају Иђоша. Након што су пре неколико месеци градоначелник Кикинде, Павле Марков, чланови Градског већа и секретари Секретаријата саслушали проблеме мештана Иђоша, уследило је њихово отклањање. Градоначелник се данас уверио да је у међувремену неколико најургентнијих проблема већ решено. У разговору са Иђошанима, Марков је још једном назначио колико је важно да се он и његови сарадници на лицу места упознају са конкректним проблемима који тиште становнике наших села:

– У Иђошу су, у последњих годину дана, приметна велика улагања. Доста тога је већ урађено. Окончана је реконструкција цркве. Уређене су улице Јована Поповића и Јована Ђурђулова , а нешто раније и улица Косте Кљајића. Тренутно се уређује пешачка стаза код сеоског гробља, а иза нас је уређење депонија. Предстоји израда паркинга код сеоског забавишта, али и уређење приступних путева и парцела будуће Радне зоне. Не смемо заборавити санацију сеоског стадиона. У ту сврху је издвојено два милиона динара- навео је Марков. Иђошани признају да су задовољни јер је локална самоуправа испунила обећања:

-Напредак је уочљив, нека само остане тако-казала је мештанка Нада Илијев, док је председник МЗ Иђош, Миодраг Команов, рекао да младима треба обезбедити адекватан простор за окупљање:

-Потребне су нам и јаслице. Последњих година се рађало десетак беба, а 2018. ће у том погледу, на наше задовољсто, бити рекордна. Иђош ће постати богатији за 22 бебе, можда и коју више- признао је Команов.

Извор: Град Кикинда