ИГОР МИРОВИЋ ЈЕДВА ДОЧЕКАО ДА УКИНЕ НАКНАДУ ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ

„Српска радикална странка изражава незадовољство и најоштрије осуђује скандалозну одлуку председника Покрајинске владе Игора Мировића, да укине једину конкретну популациону меру у АП Војводини, накнаду за треће дете у висини од 12.000 динара месечно, која се у последњих пет година исплаћивала из покрајинског буџета. Уместо да води одговорну популациону политику и новац из буџета усмери на ову значајну, осетљиву и запостављену област, Мировић је једва дочекао да укине накнаду за треће дете. Драматични подаци о изразито негативном природном прираштају на простору АП Војводине очито не интересују Игора Мировића. У средишту његове пажње већ пуне две године није развој и напредак Покрајине, него трошење милиона из буџета на лични комфор и раскош и комбинације ради увећања личног богатства.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

                Јакшић је рекао, да је одлука о укидању помоћи породицама у којима се роди треће дете срамна и скандалозна, јер су у покрајинском буџету за 2018. била опредељена средства за ову намену.

                „Не постоји никакво оправдање за укидање једине конкретне популационе мере, која се финансира из покрајинског буџета. Мировић се руга породицама које су добиле треће дете у АП Војводини, празном причом, како финансирање прелази на републички ниво, јер Закон о финансијској подршци породици са децом, предвиђа да АП Војводина, општина или град могу да утврде већи обим права и повољније услове за њихово остваривање, уколико су обезбедили средства у буџету. Средства су обезбеђена у буџету за 2018. годину, међутим, Мировић очигледно има друге приоритете. Очито му је понестало новца за нове авантуристичке подухвате и пројекте и за лични комфор и раскош, па је одлучио да укине помоћ породицама, које су добиле треће дете.“ – нагласио је Јакшић.

                Српски радикали истичу да, напредњачка покрајинска власт води катастрофалну популациону политику и да, ништа за две године није урадила по питању стварања услова за побољшање природног прираштаја и помоћи вишечланим породицама.

                „Пуне две године из покрајинског буџета се извлаче милиони на продају магле и непостојеће пројекте. Мировић измишља којекакве фондове и агенције, финансира фантомске пројекте НВО, купује луксузне аутомобиле, уређује кабинете и апартмане у вилама по Фрушкој Гори. За све то има новца у покрајинском буџету, а за помоћ породицама у којима се роди треће дете и за поступак вантелесне оплодње нема. Имајући у виду изразито негативан природни прираштај и чињеницу да АП Војводина има капацитет да додатно помогне вишечлане породице, Српска радикална странка захтева да се на покрајинском нивоу настави двогодишња финансијска помоћ породицама у којима се роди треће, али и свако наредно дете.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.