„ИГРА ЛЕПТИРА“ У ИЗДАЊУ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ПЕЋИНЦИ

Пред сам крај прошле године, Културни центар Пећинци обрадовао је најмлађе поштоваоце писане речи збирком песама “Игра лептира”. Наиме, ова културна установа објединила је песме полазника литерарне радионице “Дружина дугиних боја” из Обрежа у једну збирку и на тај начин не само наградила младе песнике са територије пећиначке општине, него и подстакла младе талентоване писце да наставе са креативним стварањем.

Литерарна радионица функционише у оквиру пећиначког Културног центра, а ментор и идејни творац радионице, књижевник Радован Дрљача, већ четири годиине заредом окупља младе литерарце са простора целе општине, негујући и усмеравајући њихов таленат. Заједнички труд резултирао је издавањем ове опсежне збирке која броји чак 64 песме. Збирка је обогаћена додатним личним печатима заједничког рада и дружења у оквиру радионице, те се у њој налазе анегдоте са њихових часова, док су сва идејна решења дизајна и постојеће илустрације такође плод креативне делатности полазника радионице „Дружина дугиних боја“.

Издавачи ове збирке су КЦ Пећинци и АМ graphic из Лаћарка, а покровитељ је Општина Пећинци. Рецензију је приредио уважени књижевник Недељко Терзић из Сремске Митровице.

Чланови радионице иза себе имају преко 120 песама, велики број прича, као и бројне награде, признања и похвале. Песме чланова Литерарне радионице „Дружина дугиних боја“ до сада су се нашле међу страницама зборника, збирки и антологија широм света: у Русији, Швајцарској, Републици Српској, Северној Македонији, Румунији, Бугарској, Мађарској, Немачкој, Француској, Малти, Хрватској и другим земљама.

Промоција књиге у Обрежу одржана је током децембра, док је пећиначка промоција одложена за наредну годину.

Извор: Општина Пећинци