„ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“ У БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ

На спортској манифестацији “Игре без граница“, одржаној током викенда на базенима у Банатском Великом Селу, учествовало је осам екипа сачињених од ученика виших разреда основних школа, а прво место припало је ОШ “Вук Караџић“. Манифестацију је организовало Пливачко удружење “Банатско Велико Село“, под покровитељством Месне заједнице и Града Кикинде. Финалу су присуствовали Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Драган Пецарски и Валентина Мицковски, чланови Градског већа и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

“Заиста се надам да ће ово постати традиционална манифестација јер се пружа прилика деци да се баве спортом, да после свега што се десило можемо да им пружимо забаву и да мисле о лепим стварима. На нама је да се потрудимо да у наредном периоду ово постане такмичење које ће окупити и учеснике из других градова“, рекао је Пецарски.

Друго место на такмичењу припало је ОШ “Јован Поповић“, док је трећепласирана екипа била ОШ “Жарко Зрењанин“. У финалу је учествовала и екипа ОШ “Миливој Оморац“ из Иђоша:

“Пресудно је било то што смо били сложни и јако смо се трудили. Сви се у екипи бавимо спортом, али се нисмо припремали за ово такмичење.Неке дисциплине су биле веома захтевне, али смо на крају успели да остваримо победу“, додала је Мина Радивојша, капитен победничке екипе ОШ “Вук Караџић“.

На тродневном такмичењу у воденим спортовима, учесници су се надметали у седам дисциплина:

“Такмичење је организовано тако што се надметало укупно осам екипа, да би из два квалификациона дана по две екипе ушле у финале. Деца су прелазила седам дисциплина од кошарке у води, вожње чамца и пливања на душеку до пуњења кофе сунђерима и провлачења кроз обруч“, подсетила је Драгана Пецарски, организаторка такмичења.

Извор: Град Кикинда