“ИГРЕ СПРЕТНОСТИ” ОТВОРИЛЕ “ДАНЕ ЛУДАЈЕ”, “СТЕСА ЛЕК” ИМА НАЈЛЕПШИ ИЗЛОГ

Популарним “Играма спретности“ отворен је богат четвородневни програм 36. „Дана лудаје“. Основци три градске и две сеоске школе надметали су се у играма спретности са лудајом као што су цепкање семенки, преношење лудаје… Најспретнији су били ђаци ОШ “Јован Поповић”. Иза себе су оставили вршњаке из ОШ „Иво Лола Рибар”, “Вук Караџић”, “Мора Карољ“ и ОШ ,,Жарко Зрењанин”. Традиција је ту да се поштује, па првог дана није изостало проглашење најлепшег излога са мотивима “Дана лудаје”. Утисак је да је излог апотеке “Стеса лек” без премца. Татјана Вуковић из ТО Кикинда честитала је мр пх Александру Јарићу, власнику Здравствене установе “Стеса лек”:

-Све заслуге припадају мојим колегиницама. Сваке године се труде да излог изгледа лепо, и то не само током туристичке манифестације “Дани лудаје”. Ова награда употпунила је прославу значајног јубилеја, две деценије постојања и рада наше установе- констатовао је Јарић. Своју креативност, али на папиру и речима, најмлађи су исказали на конкурсу поводом “Дана лудаје” у дворишту Народне библиотеке “Јован Поповић”:

-Судећи по њиховим цртежима, лудаја је неисцрпан извор инспирције предшколицима, али и основцима. Наградили смо мале ауторе 20 ликовних радова. Посебно су нам дирнули цртежи четворогодишњих малишана из вртића “Мики” – рекла је Маријана Мирков из Туристичке организације Кикинда. Креативност најмлађих Кикинђана и деце из околних села похвалила је и Дуња Бркин Трифуновић из Народне библиотеке:

-Литератни конкурс, али и видео радови на тему “Дани лудаје” заиста су сјајни. Осим лудаје, радо су писали и о нашим народним обичајима. У њима су указали како је настао назив лудаја и зашто је само ми тако зовемо. И видео радови су одлични- казала је она.

Извор: Град Кикинда