III „ŽEDNIČKI VIŠEBOJ” 10. JUNA U NOVOM ŽEDNIKU

Sportsko-rekreativna manifestacija „Žednički višeboj” treći put će biti održana 10. juna u Novom Žedniku, selu kraj Subotice, na sportskom terenu fudbalskog kluba „Preporod” (ulica Save Kovačevića), gde će učesnici imati priliku da kroz devet raznovrsnih disciplina pokažu spretnost i fizičku spremnost. Takmičenje će startovati već od 07.00 časova, a program će biti podeljen u dva dela, navodi subotica.info.

Prvi deo programa okupiće decu kroz nadmetanja u trčanju u vreći, trčanju po brvnu, nošenju jaja i trci na 50 metara, dok je drugi namenjen odraslima, koji će se takmičiti u sledećim disciplinama: skok udalj, skok uvis, obaranje ruke, povlačenje kuke, nadvlačenje štapa, trčanje po brvnu, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca i penjanje uz stožinu.

Prijava za dečje discipline nije neophodna, dok stariji moraju do samog takmičenja (10. jun) da prijave svoje ekipe. Prijavljuju se ekipe sa po deset članova, a u igrama mogu da učestvuju kako meštani sela, tako i svi koji žele da daju svoj doprinos i pokažu svoju spretnost u disciplinama. Kotizacija po ekipi je 10.000 dinara.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za učešće u sportskim igrama do dana održavanja, putem telefona, pozivom na neki od sledećih brojeva: 064 314 37 97, 064 295 45 22, 065 878 55 16 i 064 297 61 51.

Najuspešnije takmičare očekuju i vredne novčane nagrade, a nakon nadmetanja za sve goste biće obezbeđen ručak. Osim takmičarskog, ova manifestacija ima i zabavni, ali i edukativni karakter, budući da se kroz „Žednički višeboj” i sportske igre, koje se vraćaju na teren fudbalskog kluba „Preporod”, slavi istorija i tradicija ovog sela i onih koji su ga naselili, ali i očuva njihov identitet. Osim negovanja tradicije, želja organizatora je i da se podstiče zajedništvo, jača kolektivni duh, uz promociju fizičke aktivnosti.

Takmičenje treću godinu zaredom samostalno organizuju pojedinci okupljeni u udruženje građana „Đeneral Hadžićevo”. „Žednički višeboj” biće održan u okviru proslave seoske slave Novog Žednika – Svete Trojice, tokom koje, meštane sela, ali i sve one koji ga posete, očekuje bogat sportski, ali i kultrno-umetnički program do kraja leta.

info: Vladimir Bijelić 

Izvor: subotica.info