ИЛЕГАЛЦИ У КАМИОНИМА, АЛИ И У ПРАЗНОМ ТЕРЕТНОМ ВОЗУ

Цариници су за свега два дана, 31. и 30. маја 2018. године, на улазу граничних прелаза Батровци и Ристовац, спречили 17 миграната да илегално пређу границу.

Када је празан воз са 23 вагона који је путовао из Македоније заустављен ради контроле у Ристовцу, 40 километара унутар српске границе, након што су отворили врата једног вагона, царинике је дочекало велико изненађене.

Шесторица младића почела су брзо да „испадају“ кроз под вагона у покушају да се тако домогну шина и побегну.

Пошто су спречени у томе, ових шест Палестинаца без икаквих докумената рекли су цариницима да су желели да се овако пребаце на територију БиХ.

У воз су ушли на исти начин као што су покушали и да побегну, јер се у простору између шина и пода вагона налазе даске и попречне металне шипке.

Случајеви осујећених покушаја преласка преко границе забележени су данас и јуче и на Батровцима.

Најсвежији случај забележен је у камиону бугарских регистарских ознака који је из Бугарске саобраћао ка Шпанији транспортујући песак у врећама. Камион је, без знања возача, превозио и четворицу Авганистанаца.

Још петоро Авганистанаца откривено је данас приликом прегледа приколица: двојица су пронађена у камиону македонских регистарских ознака који је превозио металне цеви из Македоније за шпанско тржиште, а још тројица су откривена у камиону бугарских таблица који је из те земље ка Италији транспортовао фолије у ролнама и, непредвиђено, још тројицу илегалаца.

И јуче су цариници на Батровцима у још једном камиону, такође македонских регистарских ознака који је из Македоније ка Словенији и Швајцарској превозио ПВЦ прозоре и врата открили још двојицу „слепих путника“ из Авганистана када је скенер на снимку показао људске силуете.