IMA LI OPSTANKA ZA MALE KLUBOVE U OVIM TEŠKIM VREMENIMA?

U nedelju je odigrano 33. kolo Novosadske lige gde su se sreli  F.K. „Fruškogorski partizan iz Bukovca“, kao gosti i F.K. „Jedinstvo“, iz Gospođinaca kao domaćini.

Utakmica je bila fer i korektna igrači oba tima su odigrali jednu lepu utakmicu na kojoj su gosti trijumfovali.

F.K. Jedinstvo obeležiće sledeće godine 100 godina postojanja, za to vreme je imao velikih uspona u svom radu, i loših sezona kao što je ova sada.

Klub će ispasti iz Novosadske lige zbog loših rezultata, a sve je to zbog brojnih, pre svega finansijskih problema.

Da bi klub uspešno i dobro odigrao sezonu, to košta oko 1, 5 mil. dinara, u ovaj iznos su obračunati svi troškovi kluba počevši od plaćanja troškova sudijama i delegatima koji po odigranoj utakmici iznose 15.000 dinara, tu su troškovi gostovanja i putovanja na utakmice van mesta prebivališta, nabavka sportske opreme, održavanje opreme, terena i prostorija kluba i još mnogo toga.

Sve ono što se dobije od sportskog saveza i lokalne samouprave nemože da zadovolji ni polovinu troškova, sponzora nema već odavno, svi igrači igraju volonterski, i nemaju motivaciju kada vide kako teško sve funkcioniše.

Ne želim da pravdam ovaj neuspeh kluba a ni upravu i grače jednostavno radimo u izuzetno teškim uslovima a podrške nemamo.

Sve ovo nam je u razgovoru rekao predsednik kluba Pantić Đorđe i pozvao tom prilikom sve one koji žele na bilo koji način da pomognu klubu da se jave.

Ovakve i slične probleme manje više imaju svi manji klubovi, bore se sa velikim problemima samo da bi opstali, a podrške nema.

Mnogo mladih ljudi kada vide sve ovo izgube volju za bavljenjem sportom,  to je velika šteta, kako za njih, tako i za sredinu u kojoj treniraju.

Za vojvodjanske.rs : M. Živković