ИНЂИЈА: БЕЗБЕДНИЈИ ВРТИЋ ЗА НАШУ ДЕЦУ

Родитељи малишана који иду у вртић у објекту „Невен“ у Инђији више неће бринути за безбедност своје деце јер је постављена нова заштитна ограда која пружа максималну заштиту. Осим тога, набављен је нови савремени мобилијар направљен од најквалитетнијег материјала.

Питање заштитне ограде протеже се више од 10 година јер је објекат вртића у ноћним сатима био стециште проблематичних појединаца који су ружили околину као и саму зграду.

„За нашу децу увек тражимо најбоље и за то не постоји алтернатива, ту не може да се праве никакве уштеде. Наши најмлађи морају да добију оно што је најквалитетније како би били што безбеднији и како би имали што здравију средину“, истакао је у изјави за медије председник општине Инђија Владимир Гак.

Он је напоменуо да је у циљу унапређења безбедности кључ од капије дат полицији која у сваком моменту може да уђе ради контроле или када за то постоји потреба.  

Осим побољшања безбедности 154 деце која похађају вртић и особља које ради у поменутом објекту, за малишане је обезбеђен нови савремени мобилијар прилагођен њиховом узрасту. Купљена су три мултифункционална комплекса са тобоганом, велики број њихалица и клацкалица, љуљашке, као и полигон спретности за развијање моторичких способности. 

„Постављене су справе које су потпуно прилагођене узрасту деце. Наша установа ставља основни акценат на стварању безбедне и здраве услове за боравак деце и унапређивању квалитета рада“, рекла је директорка Предшколске установе „Бошко Буха“ Јелена Кресоја приликом обиласка објекта „Невен“. 

Изградња нове заштитне ограде и набавка савременог мобилијара износила је 3.5 милиона динара чије је финансирање обезбедила Општина Инђија.  

Да подсетимо, процес обнављања мобилијара за децу почео је прошле године након вишегодишње запуштености и до сада су објекти у Крчедину, Чортановцима, објекат „Сунце“ и сада „Невен“ добили нове садржаје.

 

Извор: Општина Инђија