ИНЂИЈА – НОВО ОДРЕДИШТЕ КИНЕСКИХ ИНВЕСТИЦИЈА У СРБИЈИ

Иако је Инђија последњих недеља често спомињана у готово свим националним медијима као топ дестинација за долазак немачког аутомобилског гиганта „Volkswagen“, локално руководство наставља неуморно да тражи нове партнере и потенцијалне инвеститоре и то у једној од најјачих светских економија – Кини.

Председник општине Инђија Владимир Гак предводи делегацију која је у току ове недеље у посети неколико градова, где ће имати низ билатералних и мултилатералних састанака са политичким и економским представницима градова Тјанђин, Шиђачуанг и Ченгде.

Првог дана посете инђијска делегација обишла је компанију „Badachu Technology group“, а имала је и састанак са неколико привредника окупљених око Привредне коморе града Тјанђин.

Главне теме разговора биле су повезивање српских и кинеских компанија из области грађевинарства и могућности да се део производње пресели у Инђију.

У наредним данима интезивираће се разговори о начинима представљања и упознавања кинеских компанија са српским тржиштем и обрнуто.

Извор: Општина Инђија