ИНЂИЈА: САВРЕМЕНИ ВОЗНИ ПАРК – ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО НОВИ САНИТЕТ, КОМБИ И ПУТНИЧКА ВОЗИЛА

Потпуно опремљени нови санитет, комби за превоз пацијената на дијализу и два путничка возила од данас се налази на располагању инђијском Дому здравља. Када се на то додају два такође нова санитета недавно добијена од АП Војводина и Министарства правде и једно путничко возило од ЈП „Ингас“, може се констатовати да је у потпуности решен проблем сигурности, поузданости и опремљености возног парка намењен различитим службама Дома здравља.

Куповина возила је од изузетне важности јер се ради, пре свега, о здрављу и животима људи, како оних који управљају возила тако и пацијената којима је неопходна помоћ здравствене установе.

Изражавајући задовољство постигнутим резултатима, председник општине Инђија Владимир Гак истакао је да би се далеко више урадило да није затечен огроман дуг.

„Ако имате у виду да је вредност свих возила око 25 милиона динара, а да смо наследили преко 300 милиона динара дуга који је скоро цео враћен, онда можете закључити шта смо све могли да урадимо“.

Гак је најавио да ће се у наредне четири године уложити значајна средства у побољшање инфраструктуре.

„Почећемо реновирање дечијег диспанзера а онда редом и друга одељења. У наредним годинама Дом здравља ће постати место на које ћемо бити поносни“.

Такође, председник је одао признање свим запосленима на уложеном огромном труду и енергији током трајања ванредног стања и борби против вируса корона.

Директор Дома здравља др Јово Комазец подсетио је да је стање возног парка приликом преузимања одговорности 2016. година било веома лоше, те је постојао страх да се не десе несреће већих размера јер нису постојали капацитети да се одговори свим потребама у таквим случајевима.

Комазец је напоменуо да возила годишње прелазе око пола милиона километара, те је модернизација возног парка од велике важности за задовољавање свих потреба пацијената.

Такође, директор је навео да Општина учествује са 15% у финансирању Дома здравља, што је један од највећих учешћа локалне самоуправе у Србији.

Након финансијске стабилизације, следећи корак Дома здравља и локалне самоуправе је усавршавање и специјализација медицинских радника како би се подигао ниво здравствених услуга. И тиме се показује колико је локалном руководству стало до унапређења примарне здравствене заштите у Инђији.

Извор: Општина Инђија