НАСТУП ГРАДА СОМБОРА НА 12. ИНЕРНАЦИОНАЛНОМ ДУНАВСКОМ ФЕСТИВАЛУ У УЛМУ

Делегација Града Сомбора, чланови пројектног тима за пројекат финансиран из Дунавског транснационалног програма ЕУ, Responsible Green Destination Amazon of Europe (Amazing AoE), Туристичка организација града Сомбора и чланови УГ „Подунав“ Бачки Моноштор – као партнери у пројекту Danube Guides Action, учествовали су на 12. Инернационалном Дунавском фестивалу у Улму, Република Немачка, у периоду 4 – 8. јул 2022. године.

На Дунавском фестивалу су, како посетиоцима из целога света, тако и привредницима и осталим учесницима фестивала, током пет дана трајања, на штанду Града Сомбора представљени туристички и привредни потенцијали Града Сомбора. Промотивне активности су, у сарадњи са представницима ТОГС-а и „Дунавским водичима“, допринеле изузетно великом интересовању посетилаца и учесника фестивала, где је Сомбор препознат као добра дестинација за развој туризма и потенцијална улагања у сектор туризма.

Делегација Града Сомбора је присуствовала и на свечаном отварању Светског музеја подунавских Шваба у Улму, где је договорен низ будућих активности у вези са повезивањем и заједничким пројектима са Градским музејем Сомбор, депадансом Музеја подунавских Шваба у Сомбору.

Предствници оба пројекта учествовали су и на Дунавском омладинском форуму, на коме су представљене активности и пројекти које реализује Град Сомбор и локална заједница, са циљем развоја еко-туризма и заштите природе и животне средине, те промоције УНЕСКО Резервата Биосфере „Мура-Драва-Дунав“ и СРП „Горње Подунавље“. Ово је била прилика и за поновни сусрет са професором Андреасом Фатом, који је пре неколико седмица препливао цео ток Дунава. Са свога путовања, поделио је прелепе утиске везане за очувану природу и гостопримство које је искусио приликком посете Бачком Моноштору и СРП „Горње Подунавље“.

Извор: Град Сомбор