INFORMATIČKI KABINET U SVAKOJ ŠKOLI

Kompanija Sunoko donirala je juče deset računara Opštini Pećinci namenjenih obrazovnim ustanovama na teritoriji pećinačke opštine. Donaciju, koju je uručio Ljubiša Radenković, direktor kompanije Sunoko, u ime pećinačke lokalne samouprave primio je predsednik opštine mr Željko Trbović, koji se zahvalio kompaniji Sunoko na donaciji i naglasio da je ova donacija deo jedne šire akcije, koja za cilj ima da svaka škola u pećinačkoj opštini dobije informatički kabinet.

„Obilazeći škole u našoj opštini primetili smo da im nedostaje računarska oprema, što je u današnje vreme nedopustivo. Stoga smo pokrenuli akciju koja za cilj ima da svaka škola u našoj opštini dobije kvalitetno opremljen informatički kabinet sa 20 računara, na kojima će naši učenici moći da se informatički obrazuju. Obratili smo se privrednim subjektima koji posluju na teritoriji naše opštine i naišli na dobar odziv društveno odgovornih kompanija i preduzeća, koji su do sada donirali ukupno 146 računara. U našoj opštini škola postoji u svakom od 15 naselja, što znači da smo do sada prikupili polovinu od ukupno 300 računara, koliko je potrebno da bi svaka škola dobila informatički kabinet. Akcija se nastavlja i ja se nadam da ćemo do kraja godine uspeti da prikupimo svih 300 računara. Sa kompanijom Sunoko, koja posluje u Pećincima, imamo odličnu saradnju i zahvalan sam im što su prepoznali značaj ove akcije i danas je podržali“ – rekao je predsednik Trbović.

Ljubiša Radenković je izjavio da je kompaniji Sunoko zadovoljstvo što je u prilici da jednom ovakvom donacijom, vrednom 650.000 dinara, pomogne obrazovanje mladih na teritoriji pećinačke opštine.

„Svesni smo da živimo u vreme nove tehnološke revolucije i digitalizacije svih procesa u društvu, a toga nema bez adekvatnog obrazovanja. Stoga smo sa zadovoljstvom izašli u susret očekivanjima predstavnika Opštine da pomognemo da svaka škola na teritoriji opštine dobije informatički kabinet, gde će mladi imati priliku da usavrše svoja znanja iz ove oblasti. Ovakvim akcijama ćemo se i ubuduće odazivati“ – izjavio je Radenković i dodao da MK grupa, u čijem sastavu je i kompanija Sunoko, učestvuje u ovakvim društveno odgovornim akcijama širom Srbije.

Računare za informatičke kabinete već su donirali BEOGAS, PINK, JUB, RISTIĆ, DEXY CO, ISOMAT, SIKA, OBED INVEST, KONSTRUKTOR, SILBO, COFICAB, OPEN MIND, CTP, KLEEMAN LIFTOVI, MOJA MAMA, TIRA, BEMCHIMO, VIMI, LOTUS DIVANI, EXPRESS COURIER i MAGREM.

Izvor: Opština Pećinci