ИНФОРМАТИВНИ САСТАНЦИ У ВЕЗИ СА ПРОЈЕКТОМ ОРГАНИЗАЦИЈЕ HELP

У оквиру реализације актуелног првог пројектног циклуса у Панчеву „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група”, немачка организација Help најавила је информативне састанаке за све којима је потребна подршка у започињању или развоју пословних делатности.

За све заинтересоване, првенствено незапослене, одржана је презентација пројекта, данас 01. децембра 2021. године, у 11 часова, у Малој сали Градске управе града Панчева.

Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, присуствовао је презентацији у вези са актуелним пројектом, и том приликом најавио следећи састанак који ће се одржати у среду, 08. децембра 2021. године, у 11 часова, такође у Малој сали Градске управе града Панчева и нагласио да су се презентације, на којима су доступне детаљне информације о пројекту, начину и условима пријављивања, као и пријавни формулари за конкурисање, одржале већ у насељеним местима Јабуци и Омољици.

Подршка у оквиру Help-ovog програма, биће пружена оним лицима која задовоље социјалне и економске критеријуме. Kритеријуми омогућавају селекцију реалних и одрживих малих бизниса, којима ће кроз пројекат бити пружена подршка у опреми у вредности од око 2.000,00 и 3.600,00 евра, пакет пословних обука (бизнис план, маркетинг и менаџмент), стручне обуке за релевантне делатности и саветодавна стручна подршка унапређењу развоја малих бизниса.

Обавезе корисника, који са Help-om потпишу уговоре о донацији, су регистрација пословне делатности у складу са законодавством Републике Србије, као и да похађају пословне и стручне обуке, и изврше повраћај 10% од вредности донације која им буде одобрена.

Пројекат финасира Влада Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу – Сида, а суфинансира град Панчево са 21.240,00 евра. Укупна вредност пројекта који ће се спровести у Панчеву износи око 75.000,00 евра и овим средствима биће подржано укупно 33 мала бизниса у областима заната, услуга и пољопривреде.

О пројекту:
Прва фаза пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ реализује се од 1. јула 2021. до 30. јуна 2022. године у градовима Панчево, Kраљево, Чачак и општинама Пријепоље, Владичин Хан и Босилеград. Општи циљ пројекта је допринос смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, инклузивном и одрживом економском развоју, пуној и продуктивној запослености, као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, путем обезбеђивања побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању.

Извор: Град Панчево