ИНКЛУЗИВНИ ПРОЈЕКАТ ОМШ „ТЕОДОР ТОША АНДРЕЈЕВИЋ“

У организацији румске ОМШ „Теодор-Тоша Андрејевић”, а у оквиру пројекта под називом „Без граница – музика као инструмент инклузије”, који је подржао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине, у петак 19. новембра, одржан је концерт класичне музике у Школи за специјално образовање „Антон Скала“ у Старој Пазови.

На концерту су наступили ученици издвојеног одељења румске музичке школе у Старој Пазови и показали изузетну умешност у владању како својим инструментима и сценом. Директор Основне музичке школе „Теодор-Тоша Андрејевић“, Дарко Ђокић, напоменуо је да су овакве сарадње битне као средство повезивања унутар локалне заједнице, али и међуопштинског простора.

Сарадници и пријатељи пројеката су: Општина Рума, Општина Пећинци, Центри за социјални рад Стара Пазова и Рума, Црвени крст Рума, Културни центар Рума, Културни центар Пећинци, Установа за пружање услуга социјалне заштите „Солидарност“, Дневни боравци за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту и Руми, ШОСО „Антон Скала“ Стара Пазова, Сремске новине и Румске новине…

Опширије на сајту Музичке школе

Извор: Општина Рума