ИНСТИТУТ ЗА ОНКОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ ДОБИЈА НОВИ МАГНЕТ

Институт за онкологију Војводине добиће ускоро најсавременији апарат за магнетну резонанцу што ће омогућити прегледе за нових три хиљаде пацијената годишње. Осим за куповину апарата чија је вредност већа од 100 милиона динара, Покрајинска влада определила је новац и за доградњу дела простора за смештај новог магнета.

Приликом посете Институту за онкологију Војводине, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић обишао је Клинику за радиологију где су недавно завршени радови доградње евакуационе рампе, лифта и степеништа и најавио нове грађевинске радове у овој установи.

„У Институту за онкологију Војводине дневно се зрачи око 200 пацијената, а око 150 њих прима хемотерапију. Нажалост, због дугогодишњег немарног односа данас је опрема застарела и често отказује, а веома је скупа за одржавање“, рекао је секретар Гојковић.

Подсећајући да је Покрајинска влада до сада издвојила око 42 милиона динара само за поправку опреме и куповину делова, Гојковић је додао да је за набавку нове опреме опредељено 192 милиона динара. Купљена је нова опрема за брахитерапију, уведене су напредне технике у зрачној терапији и Институт за онкологију Војводине сада је апсолутни лидер у примени ових техника.

„Листе чекања на зрачну терапију смањене су за 350 пацијената, а циљ нам је да сви онколошки пацијенти добију на време своју терапију“, изјавио је Гојковић.

Покрајински секретар за здравство обишао је и Клинику за интерну онкологију где ускоро почињу радови на адаптацији свих болесничких соба и купатила.