„ИНТЕРЕТНО ФЕСТИВАЛ“ ПОНОВО У СРБОБРАНУ

„У петак, 24. августа, по други пут, ‘Интеретно фестивал’ ће уз звуке нота и кораке традиционалног плеса, у Србобрану представити културу других народа. Ове године гости нам долазе из Русије, Татарстана, Јакутија, Панаме и Мексика“, најављено је из Дома културе Србобран.

„Дом културе је и ове године предузео све како би довео иностране фолколорне ансамбле у Србобран и тиме омогућио да, кроз овај пројекат, наш град буде, макар на један дан, велики мултикултурални центар и центар разноликог фолклорног стваралаштва. Учесници из различитих земаља представиће своје умеће и лепоту локалних плесова и фолклорне традиције. Фолклор је веома битан део националног идентитета по ком смо препознатљиви међу другим народима. Из тог разлога се мора неговати као национална посебност“, рекла је Бранислава Секулић, в.д. директора Дома културе.

Као и прошлог лета, концерту ће претходити свечани дефиле током ког ће учесници прошетати улицама Србобрана. Кренуће у 20.15 часова од ОШ „Вук Караџић“ и кретаће се улицама Светог Саве, Карађорђевом и Змај Јовином. Концерт почиње у 21.00 час, на Тргу Републике.

„Захваљујем се Мађарском културном Центру ‘Непкер’ из Суботице што су нам указали поверење да будемо једни од организатора ‘Интеретно фестивала’, као и локалној самоуправи која нам је дала пуну подршку за овај пројекат. Сусрети и  упознавање нових култура, језика и људи је богатство сваког човека. Наш Србобран је познат по гостопримству, опредељењу за заједништво и неговању богатства различитости, и зато очекујем и позивам наше суграђане да у што већем броју буду са нама те вечери“, рекла је Секулић.

Извор: Општина Србобран