ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА ПЕТ МИЛИОНА ДИНАРА – НАБАВЉЕНА 224 НОВА КОНТЕЈНЕРАОД ВИСОКОКВАЛИТЕТНЕ ПЛАСТИКЕ, ЗА ЗАМЕНУ СТАРИХ И ДОТРАЈАЛИХ

У зрењанинском насељу “Ружа Шулман” протеклих дана су радници ЈКП “Чистоћа и зеленило” почели нову, свеобухватну акцију замене похабаних и дотрајалих контејнера за комунални отпад. Захваљујући инвестицији вредној пет милиона динара, набављена су 224 нова контејнера од висококвалитетне пластике, запремине 1.1 кубних метара и биће постављена у градским насељима колективног становања. У насељу “Ружа Шулман” биће извршена замена 70, а у суседном, већем насељу “4. јул”, стотину контејнера.

По речима директора ЈКП “Чистоћа и зеленило” Немање Милинковића, нови контејнери имају низ предности у односу на досадашње.

“Лакши су и једноставнији за манипулацију, двоструко јефтинији на тржишту, а постоји и могућност замене пет оштећених контејнера у било ком проценту, за један нов. Оштећене металне контејнере могли смо само депоновати на отпад, уз безначајну накнаду. Можда неким суграђанима неће бити прикладна боја нових контејнера, али је морала бити таква јер ће се у њих одлагати мешовит, неселектиран комунални отпад”, објашњава Милинковић и додаје да је, укључујући и ову инвестицију, у кратком временском периоду ЈКП “Чистоћа и зеленило” успело да изврши набавку више од 400 нових контејнера.

“Статистички подаци говоре да то представља знатно већи обим улагања у односу на раније периоде, чиме доприносимо развијању комуналне хигијене у граду, а нашој Служби за изношење и депоновање комуналног отпада омогућавамо да још ефикасније обавља овај посао”, прокоментарисао је најновије активности директор ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин.

Извор: Град Зрењанин