ИСХОД ДВОДНЕВНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ЕВРОПСКОГ РЕГИОНА СЦО У СОЧИЈУ

На годишњој Конференцији директора европског региона Светске царинске организације (СЦО), која се данас завршава у Сочију, договорено је да представници европског региона у радној групи која ће се бавити питањима приступања тој организацији буду Велика Британија и Русија. Током састанка, усвојен  је и документ који дефинише мандат радне групе.

Та новоформирана радна група ће се са закључцима и предлозима, обратити Савету на следећој седници, у јуну 2018. године, како би чланови Савета размотрили питање приступања тзв. „Косова“ Светској царинској организацији.

Да подсетимо, на ванредном заседању Савета Светске царинске организације (СЦО) одржаном у децембру у Бриселу, одлучено је да се формира радна група која би се бавила питањима приступања тој организацији, укључујући Косово, а у складу са одлукама Савета те организације из јула 2017. године. Савет је договoрио да сваки од 6 региона СЦО одабере два по представника која би учeствовала у раду те радне групе.

Управо окончаној Конференцији у Сочију су поред Веселина Милошевића, заменика директора Управе царина, присуствовали и представници Министарства спољних послова Републике Србије и Канцеларије за КиМ.       

Извор: Управа царина Републике Србије