ISPRED PORODILIŠTA ZASAĐENO DRVU U IME PRVE BEBE ROĐENE U 2020. GODINI

U krugu pančevačke bolnice, ispred porodilišta, danas su u ime Pokrajinskog ombudsmana, Lokalna ombudsmanka Jelena Stojković Sokolović i Zoran Milošević, pomoćnik direktora Opšte bolnice Pančevo za nemedicinske poslove zasadili drvo za prvo dete koje je u Pančevu rođeno u 2020. godini, navodi 013info.

U okviru kampanje „Za novi život“, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, u saradnji sa opštim bolnicama, organima i službama opština i gradova, uključujući lokalne ombudsmane, posadiće po jedno drvo u ime svakog prvog deteta koje se u novoj godini rodi u mestima u AP Vojvodini.

„Suočeni sa gorućim pitanjima koja nam postavlja demografska slika naših prostora, ali i sa globalnom pretnjom od klimatskih promena koje ne biraju podneblje, danas je posebno važno raditi na afirmaciji prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, kao i na poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj živi, te prava na zdravu životnu sredinu. Zato puštanje i učvršćivanje korena, kao simbola svačijeg identiteta, predstavlja nužni uslov za kasnije širenje „krila“ kod naše dece i od presudnog je značaja za dalju zaštitu i unapređenje ljudskih prava“, navodi se u saopštenju Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana.

Izvor: 013info