ITACADEMY И КРАЉЕВСКА ФОНДАЦИЈА ОБЕЗБЕДИЛИ БЕСПЛАТНО ШКОЛОВАЊЕ ЗА МИЛИЦУ САНДИЋ ИЗ КИКИНДЕ

Милица Сандић, ученица средње стручне школе “Милош Црњански” из Кикинде, нашла се међу 30 ђака генерације који су ове године, у акцији коју заједно организују Фондација Њ.К.В. Престолонаследника Александра и ITAcademy, освојили могућност да се бесплатно усавршавају на ITAcademy, међународној школи за најтраженије ИТ професије.

У мотивационим писмима које су ђаци генерације слали у току пријаве на конкурс, имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање. И ове године је владало велико интересовање за ИТ обуке и није било нимало лако одабрати 30 најинспиративнијих писама.

Изабраним ученицима бесплатно школовање ће бити уручено на свечаном пријему који се одржава на Белом двору у септембру 2019. године.

Одмах по свечаној додели ученици ће сами изабрати одсек и програм које желе да заврше, а уколико буду имали било каквих недоумица, могу добити стручне консултације приликом одабира.

Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, угостила је на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ осамнаесту годину заредом.

 Фото: www.it-akademija.com

Извор: Град Кикинда