IV ЈУНИОРСКИ КУП НАЦИЈА У БОКСУ: САЧУВАН ПЛАМЕН ПЛЕМЕНИТЕ ВЕШТИНЕ

Пет дана након гашења расвете над рингом IV Јуниорског купа нација у боксу, којем је од 14. до 18. октобра био домаћин Врбас и Центар за физичку културу „Драго Јововић“, неподељено мишљење међу свим актерима је да „упркос томе што је забележен мањи број такмичара и селекција, најважније што није прекинут континуитет одржавања турнира и да је настављен пламен племените вештине, уз спортско понашање и фер плеј“, како су то саопштили челни људи Боксерског савеза Србије.

Репрезентација Србије окончала је турнир са 11 златних, 12 сребрних и 7 бронзаних медаља. Ненад Васиљевић, тренер репрезентације Србије истакао је након турнира да национални тим и стручни штаб могу бити задовољни постигнутим успехом. „Наша земља се представила са 12 репрезентативаца. Могу вам рећи да сам веома задовољан овим момцима. Тренирали смо, ишли смо на неке мини припреме. Очекивали смо већи број земаља да би могли да се испробамо зато што нам долази у сусрет првенство државе, европско првенство, али са овим што смо тренирали и са овим што смо приказали на овом такмичењу, можемо бити веома задовољни и можемо већ очекивати неке више циљеве“, оценио је Васиљевић.

Део организационог тима IV Јуниорског купа нација у боксу, који је преузео највише активности и уложио највише труда да све протекне беспрекорно, као и претходних година, били су руководство и чланови Бокс клуба „Чарнок“. Иако је ове године Врбас био домаћин знатно мањем броју боксера и тренера из целог света, и овога пута били су у сваком тренутку при руци и на услузи малобројним члановима репрезентација САД, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, које нису одустале од учешћа на турниру. „Направили смо један мини спектакл у Центру за физичку културу, али је квалитет бокса био мањи, јер је учествовало мање држава. Наравно, то је из објективног разлога, вируса корона и опште епидемиолошке ситуације. Што се тиче саме организације турнира, дигли смо је на један виши ниво, уз подршку Боксерског савеза Србије, наравно, општине Врбас, општине Кула и јавних предузећа у општини Врбас, тако да смо задовољни“, рекао је након турнира Игор Шкундрић, члан Организационог одбора и БК „Чарнок“. 

Извор: Општина Врбас