ИЗ ГРАДСКЕ БАШТЕ ИСПРАЋЕНИ ПОЗИВАРИ КОЈИ БЕСПЛАТНИМ ПИВОМ УЛИЦАМА ГРАДА ПОЗИВАЈУ НА 37. „ДАНЕ ПИВА“ У НАШЕМ ГРАДУ – НОВИ ТЕРМИН И НОВА КОНЦЕПЦИЈА

Традиционално, уочи почетка највеће градске манифестације, из Градске баште на зрењанинске улице кренули су данас фијакери, тамбураши и позивари да уз бесплатно пиво најаве и позову Зрењанинце на 37. “Дане пива”који ће бити одржани од 9. до 14. августа.

Позивари су кренули уз музику тамбураша, фолклорце у народним ношњама и пивску здравицу коју је говорио глумац Првослав Заковски, а испратили су их градоначелник Симо Салапура са својим сарадницима, представници Туристичке организације и медија.

Градоначелник Салапура је рекао да се овогодишњи, 37. Дани пива одржавају у измењеном термину у односу на претходне године када су организовани за крај августа и почетак септембра.

– Нови термин и нови концепт, поред стандардних локација на којима се одвија културно – забавни програм, на Житном Тргу и Тргу слободе, имамо још једну локацију, а то је Тиршова улица где ће бити постављено “Банатско сокаче”.  Протеклог викенда имали смо и својеврсну увертиру за “Дане пива” у БИГ тржном центру и верујем да ће нови термин, али и интересовање извођача и посетилаца са стране допринети још већој осећености – рекао је градоначелник Салапура. 

Захвалио се свима који учетсвују у организацији манифестације и суграђанима пожелео да наредни дани протекну у добром весељу уз добре временске прилике, а да гости из других средина оду са добрим утисцима.
– Верујем и да ће у наредним годинама, како се Зрењанин развија и како економски јача и манифестација бележити још бољу посету, како домаћих тако и гостију из иностранства – рекао је још градоначелник Симо Салапура.

Свечано отварање “Дана пива” биће одржано сутра у 21 сат на Житном тргу.

Извор: Град Зрењанин