ИЗ КИКИНДЕ НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: РУКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ СРБИЈЕ НА ПРИПРЕМАМА У НАШЕМ ГРАДУ

Рукометну репрезентацију глувих и наглувих Србије, која је на припремама у нашем граду за предстојеће Светско првенство у Данској, посетили су Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину. Тридесетак репрезентативаца наше земље тренира у хали Спортског центра “Језеро“, који им је обезбедио врхунске услове за припрему и постизање што бољих резултата на планетарном такмичењу.

“Како сте прошле године били одлични на Олимпијади у Бразилу, тако и сада очекујемо да ћете се из Данске вратити са медаљом. Знамо да ћете дати све од себе како би поносно представљали своју земљу и грб и како би обрадовали целу нацију која ће навијати за вас“, поручио је градоначелник.

Град Кикинда и Спортски центар “Језеро“ обезбедили су врхунске услове за припреме репрезентације:

“На Олимпијади у Бразилу наши репрезентативци били су трећи. Сигуран сам да ће се из Данске са Светског првенства вратити са медаљом. Важно је напоментути да ништа од овога не би било на врхунском нивоу да немамо наш Спортски центар и руководство те установе који су пружили спортистима дивно гостопримство“, додао је Пецарски.

Градоначелнику и већнику за спорт уручене су и захвалнице:

“Мислим да имамо најбољу екипу до сада, заиста се ради о врхунском тиму, који је спреман за велике подухвате. Ја као тренер увек идем на медаљу“, истакао је Жељко Кукић, тренер репрезетнације.

“У Кикинди смо други пут јер смо прошле године пред одлазак на Олимпијске игре у Бразилу имали викенд окупљање у Кикинди и како је време пролазило освојили смо бронзану медаљу. Размишљајући како је то била последица доброг резултата одлучили смо да и ове године будемо у Кикинди“, надовезао се Златко Матић, генерални секретар Спортског савеза глувих Србије.

У репрезнатцији је и најбољи голман на свету, Кикинђанин Владимир Тепавац:

“Захваљујемо Граду Кикинди на великој помоћи јер су нам омогућили да радимо јако добро и квалитетно, а захваљујући лепом гостопримству и ја се осећам веома добро као домаћин. Веома сам задовољан како радимо и волео бих да једног днаа и друге екипе дођу у Кикинду. Даћемо све од себе да у Данској будемо максимално спремни, имамо сјајну екипу и очекујемо добре резултате“, поручио је Тепавац.

Извор: Град Кикинда