IZABRANI NAJBOLJI SPORTISTI SDŽ SPARTAK

Sportsko Društvo železničara „Jovan Mikić Spartak“ po treći put je izabrao najbolje sportiste iz redova svojih članica, navodi subotica.info. Proglašeni su jedino najbolji sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji i najbolja ekipa.

Treći put za najboljeg seniora proglašen je rvač Davor Štefanek koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju koje je održano u Budimpešti. Najbolja sportistkinja je, po drugi put, Violeta Slović, kapiten Ženskog fudbalskog kluba Spartak, dok je priznanje za najbolji klub iz porodice Spartaka dobio Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv. Nagrade su predali Milan Vučković, predsednik SDŽ Spartak i Iso Planić, predsednik Skupštine najmasovnijeg sportskog društva u Srbiji. 

Violeta Slović je kapiten ŽFK Spartak i jedna od najzaslužnijih za veliki uspeh ovog kluba u tekućoj godini u kojoj su osvojile devetu titulu šampiona države čime su obezbedile učešće na kvalifikacionom turniru Lige šampiona gde su trijumfovale uz impresivan skor od tri pobede i sa gol razlikom od 10:0. Subotičke fudbalerke zaustavio je moćni Bayern jedan od najboljih timova Evrope koji je u dva susreta bio bolji od Spartaka. Hvala ljudima iz SDŽ „Spartak“ na ovoj nagradi, srećna sam zbog toga, pogotovo jer znam da nije bilo lako „odbraniti“ ovo priznanje. Kao i uvek, to je samo još jedan motiv, kako za mene, tako i celu ekipu. Iza nas je možda jedna od najtežih, ali najlepših godinaistakla je Violeta Slović,

Olimpijski pobednik Davor Štefanek nastavio je sa osvajanjem velikih medalja. Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu okitio se srebrnom medaljom koja je deveta medalja u nizu na velikim takmičenjima.  – Izuzetno mi je drago kada dobijem bilo koju nagradu, a posebno mi je ova vredna, jer je od moje porodice, reako sam to i prošle godine. Hvala svima koji misle na sportiste, jer nam znači da neko prati i nagradi ono što mi radimo cele godine. Subotica jeste grad sportova, hvala lokalnoj samoupravi koja pomaže u razvoju infrastrukture, nadam se da ćemo u skorije vreme Subotica dobiti novu halu. Ovaj grad to zaslužuje. Hvala i mom treneru Sretenu Damnjanoviću koji je uz mene i ima snage i živaca da mi pomaže. Kao predsednik Sportskog saveza mogu da obećam da ćemo i naredne godine uraditi mnogo stvari za dobrobit sporta u Srbiji, a moj zadatak kao rvača je da se dobro pripremim, da uzmem olimpijsku normu. Velika mi je želja da se na Olimpijskim igrama u Tokiju uz medalju oprostim od rvanja. Biće mi teško, rvanje mi je „pod kožom“, ali i drago ako vidim da iza mene dolaze neki novi vrhunski sportisti koji će u Subotici, ali i Srbiji, uzimati svetske i evropske medalje.

Nagradu u ime FK Spartak Ždrepčeva krv primio je direktor Milan Veljković. – Ovo priznanje nam veoma znači, prepoznat je rad i trud, kao i istorijski uspeh u Evropi ove godine. Trenutno to stanje na tabeli ne najavljuje, ali se nadamo da ovakav uspeh možemo da ponovimo i naredne godine. Imamo sada mnogo bolje uslove za rad, hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, lokalnoj samoupravi, AP Vojvodini i Republici Srbiji. Teren je sada odličan, nadam se da će naredne godine biti evropskih mečeva u Subotici.

 

Sportiste i sportske radnike pozdravio je i Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu. Pohvalio je sportiste, ali i sportske radnike i trenere koji po pravilu ostaju zaboravljeni, te je naglasio da je na svima zajedno obaveza da se stvore uslovi za rad. – U Subotici nikada nisu bili sporni sportski rezultati, a naša obaveza je da radimo na izgradnji nove sportske infrastrukture. Ove godine je urađeno dosta, atletska staza je nova, takođe i teren za fudbal na Gradskom stadionu, a u toku je izrada projekta sa izgradnju novih tribina na ovom objektu. Pre toga je postavljen novi balon na bazenu u Dudovoj šumi, postavljena je i klimatizacija u Hali sportova, a tu je i niz radova na brojnim terenima, kako u školama, tako i na Paliću, u Aleksandrovu… Nećemo se tu zaustaviti, i 2019. godina će biti godina velikih infrastrukturnih objekataistakao je Simović.

Prisutne je pozdravio i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije. – Kao Subotičani znamo da je SDŽ „Spartak“ najbrojnije u Srbiji, a ove nagrade nose veliku težinu, pogotovo što se biraju najbolji među najboljima. Čestitam svim dobitnicima uz želju da nastave da vredno rade i dalje ostvaruju vrhunske reztultate.

Izvor: subotica.info