„ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ“ ОСМИ ПУТ У КИКИНДИ

На Градском тргу одржана је популарна караванска гастрономска манифестација у прављењу ајвара “Изађи ми на теглу“, која је по осми пут окупила 10 екипа са подручја града Кикинде. Другу годину заредом Удружење “Орхидеја“из Банатског Великог Села освојило је прво место , другопласирана је била екипа “КУД Еђшег“, док је треће место припало Удружењу жена “Јединство“ из Руског Села. Првопласираној и другопласираној екипи припао је шпорет као награда и пласман на државно финале у Београду. Манифестацију је током дан обишао градоначелник Кикинде, Никола Лукач, док је председник Градског парламента, Младен Богдан, био члан комисије.

“Наш град је пре три године имао победника на државном финалу, када је рускоселско ‘Јединство’ скувало најбољи ајвар у конкуренцији 16 екипа из целе Србије. Сигуран сам да ће и ове године представници нашег града имати прилику да се надмећу са шампионима из других градова и да покажу да умеју јако добро да кувају ајвар. Увек постоји неки тајни састојак који ће дати посебан укус и да ће, надам се, бити пресудан у оцењивању“, рекао је градоначелник.

Као део трочлане комисије, која је одлучила победнике био је и Младен Богдан, председник Градског парламента:

“Кикинда има широку понуду гастрономских производа и традиционалних јела, а овде се и те како може направити добар ајвар. Било је заиста тешко одлучити који је ајвар најбољи јер су одлучивале нијансе“, додао је Богдан.

У победничком тиму биле су Новка Павић, Љиљана Кери и Мирјана Пилиповић. Тајна доброг ајвара је у доброј вољи, квалитетној паприци и добром шпорету:

“Заиста смо се потрудиле да скувамо добар ајвар. Од државног финала не очекујемо много, идемо да учествујемо и да се дружимо, па како буде“, прокоментарисала је Новка Павић.

Извор: Град Кикинда