ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ “КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ” У СОМБОРУ БОГАТИЈА ЈЕ ЗА ЈОШ ЈЕДНУ ПУБЛИКАЦИЈУ

У Градској библиотеци, у понедељак, 28. октобра, представљена је нова књига Душана Савића „Главном улицом“.

О књизи су говорили Марко Паовица, књижевни критичар и Душан Савић, аутор, домаћин вечери била је Наташа Туркић, директорица Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, а промоцији је присуствовао и члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач.

Душан Савић, рођен је 21. августа 1952. у Бања Луци. Писањем је почео да се бави 2005. Пише поезију и прозу. Бави се и преводом с немачког на српски језик. Члан је Друштва књижевника Војводине, Удружења књижевника Републике Српске и аустријског ПЕН Центра. Живи и ствара у Бечу и Сомбору.

Заједнички пројекат са аустријским песником Герхардом Блаболом под насловом: „Des is’ Wien – То је Беч” објавила је издавачка кућа Verlagshaus Hernals из Беча. Тренутно ради на новом роману под радним насловом „Међустаница: Лисабон“, а наслови Душана Савића промовисани су у Београду, Сомбору, Бања Луци, Бечу, Прагу и у једанаест градова Пољске (Варшава, Краков, Бжег, Аушвиц и др.).

Говорећи о делу Душана Савића „Главном улицом“, Марко Паовица је истакао да:  „Савићеве приче, у погледу наративног проседа, дају се највећим делом сврстати у две групе – у групу фантастичних и групу психолошко-реалистичких наративних остварења кратке форме, врло захтевног, пипавог прозног жанра који не трпи нити омашке сувишности нити омашке недоречености, у чему се срећно сусрећу приповедачка инвенција овог писца и његово спонтано осећање форме“.

Извор: Град Сомбор