ИЗГРАЂЕН НОВИ РЕЗЕРВОАР ЗА ВОДУ

На локацији изворишта Борковац завршени су радови на изградњи резервоара за складиштење питке воде чија је запремина 570 кубних метара воде.
У циљу побољшања водоснабдевања, посебно снабдевања грађана водом у летњем периоду, одлука о изградњи новог – петог резервоара за питку воду донета је у марту прошле године на седници Већа, а средства за ову инвестицију издвојили су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Општина Рума.
„Покрајински секретаријат за пољопривреду нам је нешто преко 9.300.000 динара одобрио на конкурсу, ми смо из општинског буџета издвојили готово 6 милиона. Изградња резервоара је завршена, тренутно се ради суперхлорисање и дезинфекција и врло брзо по завршетку тог посла ће почети да се пуни водом. Резервоар ће улити сигурност јавном предузећу, али и грађанима и обезбедиће довољне количине питке воде, у дужем временском интервалу, у случају ако дође до престанка у снабдевању“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, који је данас, заједно са начелником Општинске управе Душаном Љубишићем, посетио ЈП „Водовод“.
Захваљујући новоизграђеном резервоару ЈП „Водовод“ може сада да складишти преко 3.300 кубних метара воде. Нови резервоар ће олакшати допремање воде ка корисницима у летњим месецима када је потрошња већа, истиче директор ЈП „Водовод“ Милан Карајловић и додаје да ће рационализација пословања бити приоритет у раду јавног предузећа.
„Нови резервоар је један корак напред у пословању, који је проистекао из добре сарадње са локалном самоуправом и Покрајином. Подсетићу да је локална самоуправа недавно измирила сва дуговања која су социјално најугроженији грађани имали према „Водоводу“. Двоструки ефекат је постигнут помогнути су социјално угрожени грађани, али и нашем јавном предузећу је омогућено да наплатимо спорна дуговања. Тежимо да унапредимо само пословање, да прво погледамо себе и да покушамо наше грешке прво да исправимо, а затим и да решавамо друге проблеме. У сваком случају пословање ће ићи у правцу рационализације и повећање ефикасности“, рекао је Карајловић и напоменуо да је значајан део проблема у пословању везан за иришку општину, односно за само насељено место Врдник.
Заједнички циљ ЈП „Водовод“ и Општине Рума је ревитализација водоводне мреже која ће допринети и стабилнијем водоснабдевању и бољем квалитету воде.
„Водовод“ је добио новог директора, младог, енергичног човека који полако улази у решавање одређених проблема којих морам признати у овом предузећу има. Имамо одређене најаве да суседна иришка општина жели да формира своје ново предузеће за водоснабдевање. Уколико се то деси можемо се још више посветити улагању у водоводну мрежу на територији наше општине. Ми сада тренутно из Фабрике воде са Фишеровог салаша „гурамо“ воду у Врдник и Ириг, што додатно ствара оптерећење нашем предузећу. Формирањем предузећа у суседној општини, имаћемо простора да растеретимо наш „Водовод“, да стабилизујемо и само предузеће и унапредимо водоснабдевање“, казао је Манчић.
Извор: Општина Рума