ИЗГРАДЊА НОВЕ ПИЈАЦЕ ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ, УСЕЉЕЊЕ У СЕПТЕМБРУ

Изградња централне градске пијаце у завршној је фази, али и даље у законским оквирима. До одређених померања рокова дошло је уз сагласност финансијера, Управе за капитална улагања АП Војводине и локалне самоуправе. Главни разлог померања рокова је пандемија короне, ванредно стање, поремећај на тржишту и проблеми са увозом лифта који треба да буде допремљен 15. јула. Иако је првобитно речено да ће се изградња окончати до 1. априла, на захтев извођача радова, рок је пролонгиран:

-Наглашавам да смо и даље у законским оквирима. Управа за капитална улагања АП Војводине сагласила се са новим роком јер смо се, кад је реч о увозу лифта, нашли у ситуацији на коју нисмо могли да утичемо. Имали смо одређених проблема и са суседним објектима, што је подразумевало одређенео предпројектовање. И то се одразило на померање рокова, па ће се радови окончати до краја јула – појаснио је Вукмирица. Након актуелних радова, везаних за кров и инсталације, уследиће изградња паркинга унутар комплекса пијаце:

-Тај посао, асфалтирање тротоара у улици Војводе Путника и реконструкција дела трга у улици Бранка Радичевића у надлежности је локалне самоуправе, односно ЈП “Кикинда”. Остаје да се види да ли ћемо одмах по пројекту реконструисати део трга где се сад налазе пијачне тезге, или ће се наћи неко привремено решење. У сваком случају, све што буде урађено биће у интересу грађана Кикинде, како би се пијаца уклопити у градски трг, Очекујем да ће нова пијаца у септембру бити усељена- најавио је Вукмирица. Укупна вредност овог капиталног пројекта износи око 300 милиона динара. Управа за капитална улагања АП Војводине финансирала је изградњу пијаце са 244 милиона динара, док је остатак обезбедила локалне самоуправе.Објекат са три ламеле има око 3.300 квадратних метара.

Извор: Град Кикинда